GeDabucks Foodstation @ Seremban

Assalamualaikum semua.

Semalam aku dinner di GeDabucks Foodstation, Seremban, Negeri Sembilan. Ini adalah di antara tempat makan menarik di Seremban dan dah mula viral kebelakangan ini. GeDabucks Foodstation ini menarik dan mendapat sambutan ramai kerana konsep gerai makanan kontena atau cabinnya yang cantik dan unik. Dibuka dari 5.00 pm hingga 1.00 am. Jadi, memang sesuai untuk menikmati dinner anda di sini. Apa tunggu lagi orang-orang sekitar Seremban, jomlah serbu tempat makan ni!

GeDabucks Foodstation, selain konsep dan namanya yang unik, terdapat bermacam-macam aneka gerai yang tentu dapat menarik cita rasa orang ramai untuk mencuba makanan di sini. Terdapat 20 gerai makanan di sini kesemuanya termasuk gerai masakan panas, dessert, western, nasi arab, sizzling, minuman dan lain-lain lagi. Memang beraneka pilihan, boleh pilih nak makan apa saja kalau makan di GeDabucks Foodstation ni. Selain dari makanannya, tempatnya juga selesa, boleh pilih nak duduk luar menikmati angin malam yang sepoi sepoi bahasa atau duduk dalam beratap.

  • Tempat Makan Menarik Di Seremban | GeDabucks Foodstation
  • Tempat Makan Menarik Di Seremban | GeDabucks Foodstation
Senarai gerai makanan yang ada di GeDabucks Foodstation:
  • Gedabucks CAFE
  • OTAK-OTAK SANTAI SANTAP
  • KEROPOK Lekor Haji Luq
  • RATU SATAY
  • Cabin 1 SHISHA QWEN
  • Cabin 2 AYAM PENYET SUNNY 07
  • Cabin 3 DAPUR SIZZILING MIA
  • Cabin 4 TOMYAM MASAKAN PANAS
  • Cabin 5 DR DESSERT.MY
  • Cabin 6 UMI KITCHEN ASAM PEDAS
  • Cabin 8 NASI ARAB KAK CHAH
  • Cabin 9 BURGER STATION
  • Cabin 10 AIDA CORNER ROTI SANGKAYA
  • Cabin 11 COKELAT DELIGHT
  • Cabin 12 LET'S MAKAN
  • Cabin 13 D’QUEEN CHAR KUEY TEAW
  • Cabin 14 DEEPLICIOUS FOODSTATION
  • Cabin 15 SUP PIAWW BONDA
  • Cabin 16 GEDABUCKS STEAKHOUSE
  • Cabin 17 WARiG’H SON’S KUAH BELADO
  •  
Jadi semalam, datang untuk dinner di GeDabucks Foodstation ni memang dah tak sabar nak cuba makanan di 2 gerai iaitu di gerai Cabin 5 DR DESSERT.MY dan juga Cabin 12 LET'S MAKAN sebab dah lama usha dekat Instagram mereka, memang mengeliur selalu tengok gambar-gambar makanan dia! Harga dia murah dan berpatutan ok! RM8 untuk hampir semua menu, murahkan? Ini antara yang viral dan memang sedap! Jangan lupa cuba makan makanan di 2 gerai cabin ini kalau datang di GeDabucks Foodstation ni ya!

Cabin 5 DR DESSERT.MY
Gerai ala ala Dip n Dip: Waffle, Churros, Brownies, Banana Split, Aiskrim Gulung
Boleh request 'WISH PLATE' lagi for free!
Harga: RM5 - RM15


Cabin 12 LET'S MAKAN
Chicken Wings pedas yang viral!
Menu: Chicken Wings, Tortilla, Quesadilla, Cheezy Chicken Popcorn, Cheezy Nachos
Harga: RM8++
Ok memang nampak sedap dan mengancam makanan-makanan dekat sini. Jadi semalam, aku makan Waffle Dip n Dip di Cabin 5 DR DESSERT.MY berharga RM8, Cheezy Chicken Popcorn di Cabin 12 LET'S MAKAN berharga RM8, dan juga Char Kuey Tiaw Special + Char Kuey Tiaw Telur Goyang berharga RM8 dan RM7 di Cabin 13 D’QUEEN CHAR KUEY TEAW. Dah lama tak makan char kuey tiaw teringin pula nak makan malam tadi. Char kuey tiaw ni pun recommended ya semua! Cuba jangan tak cuba bila datang GeDabucks Foodstation ni! Jadi, semua makanan yang aku makan semalam berharga RM8 saja satu menu. Kan dah cakap murah saja makanan- makanan di sini. Apa tunggu lagi orang-orang sekitar Seremban, marilah serbu!

Tempat Makan Menarik Di Seremban | GeDabucks Foodstation

Sedapnya! Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati. Hihi. Ok itu saja food hunting aku pada kali ini di GeDabucks Foodstation. Next time, nak repeat lagi ke sini dan cuba makanan-makanan lain di gerai cabin yang lain juga. Semua nampak menarik dan menyelerakan! Recommended. Satisfied. Yummy!

Alamat:
Lot 9025, 2, Persiaran Sri Pulai, Taman Sri Pulai, 70400 Seremban, Negeri Sembilan

More info about GeDabucks Foodstation:
https://www.instagram.com/gedabuckscabin


Ok that's all.
Thank you for reading!
Share:

6 comments: