The Nom Cafe @ Mesamall, Nilai

Assalamualaikum semua.

Monday blues ke semuanya hari ni? Hehe. Sekarang tiap-tiap hari boleh dikatakan hujankan. Pagi, petang, tak pun tengah malam, mesti hujankan. So, bila hujan-hujan tu perut pun berkeroncong. Kadang-kadang tu macam-macam lagu keluar. Lol. Jadi, hari ni, aku nak update entri 'food hunting'. Hehe. Sesuailah ni dengan waktu sekarang yang asyik lapar ni. Alang-alang tu menternak lemaklah kita. Haha. Ok, kali ni 'food hunting' dekat: The Nom Cafe @ Mesamall, Nilai, Negeri Sembilan

Siapa yang duduk area sekitar sini, bolehlah usha-usha kafe ni. First time makan sini, the environment is so cozy and comfortable. Kafe yang sangat cantik, friendly stuff and good service! Harga makanan standardlah harga kafe-kafe. Paling penting makanan dia sedap dan banyak pilihan. Wah! Suka sangat dengan tempat ni, seriously love it! Hehe. Kafe ni pun sangat sesuai untuk any parties kalau nak buat ok. Like birthday celebration or else. Ok, jom usha kafe yang cantik ni!







Memang banyak tempat and port lepak dalam kafe ni. Semuanya cantik dalam kafe ni. Memang hipster. And tempat yg kitorg duduk ni memang port cantiklah. Hihi. Oh, say Hi to my lovely mom and my favourite 'food hunting' partner, maksu! Haha. Kafe ni so far ada dekat sini je and tiada cawangan di mana-mana lagi. So, jom tengok, makanan apa yang menarik hari ni. Hehe.


Even the menu cover is so lovely and wonderful kan.
The Nom Cafe


1. Latte
Because coffee is forever my bae!
So, this is my Latte. The art is so lovely, same goes to the taste.


2. Pomodoro - Streaky Beef
I ordered this one just now.
Sedap juga. Suka! Lots more choices to choose here.
Sebab aku not into Aglio Olio or Carbonara sangat so aku order yg ni.



3. Red Velvet and Dark Chocolate with Peanut Cakes
Just look at the signature. Lovely!
And yummy too!


4. Grilled Chicken with Mushroom Sauce
Boleh pilih nak Mushroom Sauce or Black Pepper Sauce.
So, my mom chose mushroom just now.
She was satisfied with this meal too! Yummy.


5. Fish and Chip
Maksu ate this. So lembut she said and yummy too!


6. Snack Plate Platter
The portion is large.
Boleh makan dalam 3,4 orang.

Menu lain such as pizza, sandwich and lots more ada di sini ok, jangan risau. Recommended untuk semua yg sukakan food and comfy place! Hihi. For more info, bolehlah visit Instagram The Nom Cafe di sini.


Happy tummy I would say! Haha.

Ok that's all.
Thank you for reading!
Share:

2 comments:

  1. Tak pernah sampai lagi ke sini. Cantik jugak susun atur cafe dan menu nampak menarik harga dia ok tak .

    ReplyDelete
  2. Cantik cafenya.. menu makanan pun nampak menarik..

    ReplyDelete