Eid Authentic Korean Cuisine @ Seremban Gateway

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat.

Siapa pernah makan dekat Restoran Eid Authentic Korean Cuisine? It's a restaurant with real authentic halal Korean dishes by Korean Muslims in Malaysia. Ada 2 cawangan setakat ini di Malaysia, Bangi and Seremban. So, I was having my lunch there just now with my maksu. (Seremban branch @Seremban Gateway) Hmm, first impression? Not bad. Boleh tahanlah. 
To be honest, I'm not a korean food lover. Bukan tekak Korea sangat. Haha. But there are some Korean food yang tekak aku boleh terima. Asalkan dia ada nasi and not more of sweet taste, aku bolehlah terima. So, what we ate just now ? Let's see. Hehe.

1. Yangnyeom Dakgangjung



Boneless Chicken Dakgangjung
It comes with 3 choices:
-Yangnyeom Dakgangjung (original spicy)
-Honey Dakgangjung (honey)
-Tangsu Dakgangjung (sweet and sour)

So, sebab aku tak berapa suka makanan manis, aku pun pilih Yangnyeom Dakgangjung. Yang lain tu semua macam manis-manis belaka. Haha. This one is the original flavour. Spicy tapi tak spicy mana pun. Hehe. Oklah. They come with set of rice, soup and side-dish. Don't worry. Hidangan sepinggan lengkap dah ni. Hehe. Harga: RM20++

2. Original Bulgogi


Bulgogi Korean Beef BBQ
It comes with 2 choices:
- Original Bulgogi (original)
-Gochujang Bulgogi (spicy)

This one maksu yg makan. Tapi aku rasa tadi dia punya beef tu. Memang sedap, lembut. Highly recommended. Hehe. Maksu ambil yg Original Bulgogi sebab takut yg lagi 1 tu pedas. So, for those yang tak suka pedas bolehlah cuba Original Bulgogi ni ya. Untuk yang suka pedas boleh cuba Gochujang Bulgogi. Sama juga. 1 set ada rice, soup and side-dish. Harga: RM20++

3. Peach and Aloe vera 


Not to forget, we had Peach and Aloe vera juice for our drinks. Originally imported from Korea maybe? Haha. Lately, suka pula minum air peach. Dah macam ketagih pun ada ni. Nampak tak tin and botol dia tu? So cute kan! Rasa macam nak simpan bawa balik rumah tapi tak bawa pun. Haha. Oh ya. The lady that hiding her face behind her phone is my maksu. Haha. Say Hi to her. Lol.

Selain daripada 2 menu di atas, ada lagi menu-menu yang lain ya jangan risau! So, for those yg teringin nak cuba makanan Korea tu, bolehlah ke restoran ni ya. Highly recommended and paling penting HALAL! Hehe. Dibuka setiap hari dari pukul 11.00 pagi hingga 11.30 malam. Bangi dan Seremban sahaja ok. For more info, boleh google 'Eid Authentic Korean Cuisine'. Atau follow Instagram diorang di sini.

Ok that's all. 
Thank you for reading!
Share:

1 comment:

  1. Salam singgah sini, sedap2 menu korean, tapi first try memang tekak x berapa nak masuk lagi kot,,, ...

    ReplyDelete